YHS_2513

Een goede plek voor je kind

Je staat op het punt om een school te kiezen voor je peuter. Een belangrijke keuze! Daarom laat onze kleuter-bouwcoördinator Anne-Marie Teijgeler je graag de school zien tijdens een kennismakingsgesprek. Je kunt dan al je vragen stellen en de sfeer proeven. Maak hier een afspraak.

De Koningin Wilhelmina (KWS) is een open christelijke basisschool in Leerdam-Noord, midden in de samenleving van de 21ste eeuw. Een moderne school met een ongedwongen sfeer en goede resultaten. Op de KWS groeien zo’n 200 leerlingen met elkaar op in een ruim, pas gerenoveerd schoolgebouw. Er is veel (groene) buitenruimte om heerlijk te spelen. De KWS biedt je kind een geborgen en prikkelende schooltijd.

Leren

Wij gaan ervan uit dat de kinderen bij ons komen om te leren en we hebben hoge verwachtingen van wat elk kind kan ontwikkelen. Elke dag staat leren centraal. In de kleutergroepen gebeurt dat al spelend, terwijl daarna de focus steeds meer verschuift naar het werkend leren.

Onze speerpunten zijn:

  • Echt contact: puur jezelf zijn, in goede samenwerking
  • Iedereen leert: op elk moment, van en met elkaar, jong en oud
  • Sterke basis, goede resultaten: kwaliteit voorop, persoonlijke ontwikkeling, talenten benutten

Andere kenmerken van ons onderwijs zijn:

We werken met een continurooster

Je kind is van maandag tot en met vrijdag op school van 8.25 tot uiterlijk 14.30 uur. Dit continurooster brengt rust en focus. Alleen op de woensdag hebben wij een kortere dag. Je kind gaat dan van 8.25 tot 12.30 uur naar school. Lees meer >

De groep als basis

We vinden het belangrijk dat je kind leert om deel uit te maken van een groep. Het leert hier om zich kwetsbaar op te durven stellen, te delen en te zorgen voor elkaar. Het leert om te gaan met verschillen, maar vooral ook zichzelf te blijven. We kijken wat de groep nodig heeft en we spelen daarop in. We houden er rekening mee dat elk kind leert op zijn eigen manier: we observeren goed, bevragen je kind en luisteren naar wat jij als ouder ons meegeeft. Je kind kan zo binnen de groep een eigen weg vinden om te leren.

Samen met ouders

Samen met jullie als ouders dragen we als 'team' de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van je kind. Ieder vanuit een eigen rol en expertise. Lees meer>

Christelijke school

Je herkent de christelijke normen en waarden in de omgang met je kind en met jou. Lees meer>