Handige links


Deze sites kunnen handig zijn bij het studeren:

www.bloon.nl

Deze site wordt thuis en op school gebruikt om de woordjes van Spelling te leren. Een bewezen methode!

www.beterspellen.nl

Om nog beter te worden in spelling een leuke en uitdagende site!

www.hetklokhuis.nl

Een site met veel leerzame informatie. Er is veel beeldmateriaal aanwezig!

www.ambrasoft.nl

Deze site laat kinderen leren door te spelen. Leren is leuk! De kinderen hebben plezier om kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Passend bij hun eigen niveau, tempo, talenten en interesses, waar en wanneer ze willen.

www.dadsproject.com

Een door veel kinderen gewaardeerde tool bij het leren van het topografie huiswerk.

www.topomania.net

Een door veel kinderen gewaardeerde tool bij het leren van het topografie huiswerk.

www.wikikids.nl

Wikipedia maar dan voor kinderen. 

www.spelletjesplein.nl

Op spelletjesplein.nl staan leuke en leerzame spelletjes over aardrijkskunde, biologie, Engels, geschiedenis, muziek, rekenen, sport, taal, verkeer, en nog meer! (Het is op deze site mogelijk de teksten te laten voorlezen.)

www.rekenweb.nl

Rekenspelletjes voor kinderen van groep 2 t/m 8.

www.lereniseenmakkie.nl 

Leren is een makkie.nl  is een gratis site waar kinderen van de basisscholen en brugklassers worden geholpen bij het leren hoe te leren. Je kunt hier ook leervragen stellen en chatten met Leren Leren coaches.

www.leesplein.nl 

Op leesplein.nl vind je alles over kinder- en jeugdboeken, schrijvers en tekenaars. Voor kinderen van 0-16 jaar én hun ouders!

www.leesfeest.nl 

Op leesfeest.nl is dé kinderboekenwebsite van Nederland! De site staat vol met het laatste kinderboekennieuws, recensies, bibliografieën en columns van bekende kinderboekenschrijvers. En in “Voorproefje” kun je regelmatig alvast een stukje uit een gloednieuw boek lezen.

www.onlineklas.nl 

Op deze site staan online computerprogramma’s voor taal, rekenen en topografie waarmee op school of thuis geoefend kan worden.

www.minipret.nl 

Op de site van minipret.nl staan leuke spelletjes om te spelen. Deze site is goedgekeurd door Stichting de Kinderconsument.

www.proefjes.nl 

Op proefjes.nl kunnen kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis maken met natuurkunde-, scheikunde- en biologie- proefjes. Op de site staat stap voor stap hoe je een proefje moet doen.

www.knutselpagina.nl 

Knutselpagina.nl is een site waarop diverse knutselplaten en kleurplaten staan die je gratis kan printen en vervolgens kan inkleuren. De site is gericht op kinderen tussen 4 en 12 jaar.

www.nijntje.nl

Op nijntje.nl kun je boekjes kijken en luisteren en ook leuke spelletjes spelen.

www.sprookjeskrant.nl 

Op sprookjeskrant.nl kun je van alles over sprookjes vinden.

http://kids.kadaza.nl

Een startpagina voor heel veel leuks.

Pesten:

www.pestweb.nl

Bij Pestweb kun je je verhaal kwijt en je vragen stellen. Ze luisteren naar je en vertellen niets door. Ze proberen samen met jou een oplossing te vinden tegen het pesten. Ze vinden niets raar en je hoeft nooit je naam te noemen.

www.kindertelefoon.nl 

De kindertelefoon is er voor alle kinderen van 8 tot 18 jaar die ergens over willen praten. Op deze site kun je er alles over lezen.

www.willemwever.nl 

Op de site van Willem Wever kun je zelf vragen stellen waar je graag een antwoord op wilt hebben!

School-tv: 

www.schooltv.nl/koekeloere

Koekeloere.

www.schooltv.nl/hbb
Huisje, boompje, beestje.

www.schooltv.nl/nudn

Nieuws uit de natuur.

www.schooltv.nl/weekjournaal
School-tv weekjournaal.

Musea: 

www.naturalis.nl

Naturalis biedt een ruime keuze aan educatieve programma’s voor het basis- en voortgezet onderwijs.

www.corpus-experience.nl 

CORPUS is een ‘reis door de mens’ waar de bezoeker op spectaculaire wijze kan zien, voelen en horen hoe het menselijk lichaam werkt en welke rol gezond eten, gezond leven en veel bewegen daarbij spelen.

www.space-expo.nl 

Alles, maar dan ook alles over ruimtevaart is nu te zien en te beleven in Space Expo. Spacy en interactief, dat zijn de sleutelwoorden. Ruimtevaart is spannend en avontuurlijk. Bijna net zo spannend als een bezoek aan Space Expo.

www.museumboerhaave.nl 

Boerhaave Rijksmuseum voor de Geschiedenis van de Natuurwetenschappen en van de Geneeskunde.

www.rmv.nl 

Rijksmuseum van Volkenkunde. In de vaste tentoonstelling maakt de bezoeker een wandeling rond de aarde, een wereldreis in eigen land.

www.museon.nl 

Het Museon heeft op dit moment zo’n 260.000 voorwerpen in zijn collectie. Van het enorme skelet van een potvis tot een unieke sarcofaag uit het oude Egypte.

www.e-nemo.nl 

NEMO is het grootste science center van Nederland. Voor iedereen die nieuwsgierig is! Vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen.

www.archeon.nl 

In het Archeon kun je rondlopen door drie perioden in de geschiedenis: De prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Je kunt er zelf ervaren hoe het leven in die tijd was.

 

 


Webdevelopment: ONMEDIA

X